A început campania electorală pentru alegerile locale. Fără mitinguri, fără spectacole. Este permisă promovarea din ușă-n ușă, dar nu cu mai mult de două persoane

28 august 2020, 12:24

Sunt primele alegeri la care nu vom asista în campania electorală la mitinguri cu mii de participanți sau la spectacole organizate special pentru alegători.

Adunările electorale trebuie să respecte reguli foarte stricte impuse în pandemie.

Nu vor putea participa în spațiile închise mai mult de 20 de simpatizanți, iar adunările nu vor putea fi mai lungi de 2 ore.

În aer liber, la evenimentele electorale pot să participe 50 de persoane, dar fiecare dintre ele trebuie să aibă la dispoziție 4 mp pentru a se asigura distanțarea.

Militanții și activiștii de partid vor putea împărți materiale electorale pe stradă, dar nu au voie să formeze grupuri mai mari de 6 persoane și sunt obligați să poarte mască sanitară peste nas și gură.

Se poate face campanie electorală și din ușă-n ușă, dar nu cu mai mult de două persoane.

Și votul se va desfășura după reguli speciale. Trebuie păstrată distanțarea, se va purta mască, iar membrii comisiei de votare nu vor mai atinge ștampila de vot – alegătorul și-o va lua singur.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite