A început Câmpulung Film Fest! Spații în aer liber au devenit cinematografe în care rulează filme comparative și scurtmetraje basarabene

28 august 2020, 10:45

Prima seară dedicată iubitorilor de film din Câmpulung Moldovenesc și din împrejurimi a însemnat contactul cu un basm modern despre dragoste necondiționată și sacrificiu.

În parcarea din piață, cinefilii au urmărit „Călătoria fantastică a Maronei”, un film de animație dedicat celor mici, care anul acesta au secțiunea lor specială în cadrul festivalului.

Pentru cele 5 seri de festival, organizatorii au ales spații în aer liber pe care nimeni nu le-ar fi considerat potrivite pentru astfel de evenimente.

5 zile de festival de film comparativ, cu respectarea tuturor normelor sanitare – asta a fost prima provocare a organizatorilor și a voluntarilor implicați.

În anii anteriori, Câmpulung Film Fest a însemnat proiectare de filme comparative aparținând unor școli de cinematografie din țări diferite din punct de vedere cultural.

Restricțiile impuse de pandemie au făcut ca anul acesta să apară schimbări. Astfel, cinefilii vor descoperi 5 scurtmetraje basarabene și vor revedea filme consacrate.

Festivalul se va încheia duminică, cu proiecția filmului „Balanța”, în regia lui Lucian Pintilie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite