A început pelerinajul de Sfântul Dimitrie pe Dealul Patriarhiei, cu distanțare, măști și dezinfectanți
21 Octombrie 2021, 18:41 (actualizat 21 Octombrie 2021, 19:00)
(actualizat 21 Octombrie 2021, 19:00) | Știrile TVR

A început pelerinajul de Sfântul Dimitrie pe Dealul Patriarhiei. Pentru a fi evitată aglomerația, manifestările religioase din acest an vor ține o săptămână. Pelerinii trebuie să respecte toate regulile sanitare impuse de pandemie, cu atât mai mult cu cât în București sunt mii de cazuri noi de Covid în fiecare zi. Voluntarii le oferă credincioșilor măști de protecție și dezinfectant.

De dimineață, raclele cu moaștele sfinților Dimitrie cel Nou, Iacob de la Neamț, Constantin și Elena și Nectarie de la Eghina au fost depuse în pridvorul Catedralei Patriarhale.

Pentru a evita îmbolnăvirile și pentru a se respecta regulile sanitare de protecție, biserica a luat o serie de măsuri pe care le impune credincioșilor.

Accesul se face pe un singur flux. Pelerinii au obligația de a păstra între ei o distanță de cel puțin un metru și jumătate.

Din motive sanitare, fiecare raclă are un capac transparent care este dezinfectat permanent.

Echipele de voluntari le asigură oamenilor măști, mănuși și dezinfectanți.

Deși punctul cuminant al sărbătorii este miercurea viitoare, mulți pelerini au venit încă de astăzi pentru a se ruga sfinților.

Până luni, toate slujbele vor fi oficiate în interiorul Catedralei Patriarhale, unde vor putea participa cel mult 70 de persoane.