A început postul Crăciunului. Prețuri mari la legume și fructe, în raport cu venituri din ce în ce mai mici

15 noiembrie 2022, 17:27

Postul Crăciunului amintește de postul lui Moise de pe Muntele Sinai, când a așteptat de la Dumnezeu cele 10 porunci.

În cele 40 de zile până la Nașterea lui Iisus, creștinii se pregătesc să primească și ei Cuvântul lui Dumnezeu.

În casa lui Tudor şi a Elenei Botin din Chişinău, postul Crăciunului este respectat cu sfinţenie de mai bine de 40 de ani, de când s-au căsătorit.

Cămara e plină cu bunătăți pregătite încă din vară ca să aibă acum ce pune pe masă.

Cine nu și-a făcut provizii trebuie să suporte acum prețurile mari la alimente.

Nutriționiștii vin cu o soluție atât pentru cei cu venituri modeste, cât și pentru aceia obișnuiți cu un stilul de viață modern.

Nicoleta Tupiță, dietetician autorizat: Cu alimentele de bază cu care trăiau strămoșii noștri am putea să ne descurcăm în ziua de azi. Fasole, mazăre verde, pot fi înlocuitori de succes ai proteinelor animale, dar și ai altor proteine mai sofisticate, vegetale, cum este chinoa, soia și așa mai departe.

Postul nu înseamnă doar renunțarea la carne și lactate. Preoții îi îndeamnă pe credincioși să ierte, să se roage și să aducă bucurie în jurul lor.

Marian Stoichiță, preot, Catedrala Episcopală Slatina: A posti înseamnă a iubi, a-L iubi pe Dumnezeu, a ne iubi pe noi înșine, a-l iubi pe aproapele și pe departele nostru. A posti înseamnă a rămâne cu Dumnezeu.

Postul Crăciunului se încheie odată cu sărbătoarea Nașterii lui Mântuitorului și este considerat unul dintre cele mai ușoare posturi de peste an, pentru că este dezlegare la pește și vin în fiecare sâmbătă și duminică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite