A început sezonul renumitelor murături de la Milișăuți, Suceava. Gustul deosebit este dat de saramura perfectă, adusă din salina de la Cacica

19 octombrie 2020, 12:40

Sezonul murăturilor este în toi în nordul țării.

În Milișăuți, județul Suceava, varza este pusă la murat în căzi de lemn de câteva tone. Conservarea unei cantități mari de legume și saramura perfectă adusă din salina de la Cacica fac ca murăturile din Milișăuți să aibă un gust deosebit.

Nouă din 10 locuitori ai orașului Milișăuți sunt ucraineni. Originea slavă îi recomandă ca experți în conservarea legumelor.

Dacă ești din Milișăuți și nu cultivi varza, fie nu ești de-al locului, fie nu te dă hărnicia afară din casă. Iar dacă ai casa la șoseaua care duce de la Suceava la Rădăuți, neapărat trebuie să ai și o tarabă. Borcanele colorate cu fel și fel de murături, de la verze la gogoșari și roșii acre, sunt așezate la linie, să le facă poftă de murături celor care trec prin zonă.

Dar în fața porților și în piața orașului opresc cu precădere samsarii. Le oferă oamenilor jumătate din prețul pe care îl are varza în piață. Dincolo de aparența abundenței, butoaiele pline de murături și căruțele încărcate cu varză proaspătă, oamenii își ascund dezamăgirea că munca lor nu le este în mod echitabil răsplătită.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite