A început vaccinarea anti-COVID-19 în Uniunea Europeană

27 decembrie 2020, 13:08

Cehii au dat startul vaccinărilor. Imunizările au început la Spitalul Militar din Praga, iar șeful guvernului a fost prima persoană care a primit vaccinul anti-COVID. Imediat după el, a fost inoculată o femeie de 95 de ani, o veterană din Al Doilea Război Mondial.

În Bulgaria, unul dintre episcopii Bisericii ortodoxe s-a vaccinat, pentru a risipi temerile legate de vaccin.

În Italia primele vaccinări s-au făcut la Roma unde au fost imunizați medicii și asistentele spitalului de boli infecțioase care au tratat primele cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus.

În Spania, prima persona vaccinată a fost Araceli, o bătrână de 96 de ani. A urmat apoi infirmiera care o îngrijește de mai bine de 10 ani. În prima zi de vaccinare au fost distribuite în total, în toate comunitățile autonome, 9750 de doze.

Spitalul Universitar din Viena a fost locul unde s-a dat startul vaccinărilor în Austria. Persoanele în vârstă și personalul medical au primit primele doze. La eveniment a participat și cancelarul Sebastian Kurtz.

Vizibil emoționat a fost ministrul sănătății din Danemarca care a urmărit la televizor starul imunizărilor. Primul vaccinat a fost un bărbat de 79 de ani.

În Suedia, prima persoană imunizată a fost o femeie de 91 de ani rezidentă a unui cămin de îngrijire.

Și în Germania primele imunizări se fac tot în casele de bătrâni. Prima persoană imunizată în capitală a fost o femeie de 101 ani. De altfel, în unele landuri vaccinarea persoanelor din căminele de bătrâni au început chiar de ieri.

La fel Ungaria și Slovacia a demarat de sâmbătă imunizarea personalului medical din principalele spitale aflate în prima linie a luptei cu epidemia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă