A sărbătorit 4 Iulie – Ziua Națională a SUA în veșminte de preot ortodox, slujind într-o biserică din România. Povestea unui american stabilit la Iași

4 iulie 2021, 21:52

Pe părintele Stephen Holley l-am găsit, ca de obicei duminica, la slujbă.

Slujește de ani buni în Biserica Sf. Haralambie din Iaşi. S-a apropiat de enoriași din prima clipă, iar ei l-au primit cu brațele deschise.

Stephen Holley: „Este cea mai frumoasă ţară din lume, pentru credinţă şi pentru că poţi trăi ca o persoană liberă. Despre asta este și 4 Iulie – să fii liber„.

Stephen Holley a fost pastor baptist în California, iar în urmă cu 25 de ani a ales ortodoxia.

În 2010 a venit la Iași, iar 3 ani mai târziu l-a urmat și Marry Patty, cea cu care este împreună de 50 de ani. Pe Mary a cunoscut-o imediat după ce s-a întors din Vietnam, unde a luptat în aviația militară.

Acum sărbătoresc 4 Iulie la Iași.

Mary Patty Holley: „Suntem aici de 7 ani. Mi-e dor de grătare, de hot dog, de chipsuri, dar mai ales de artificii. Îmi lipsesc focurile de artificii„.

Stephen Holley: „Simt că 4 Iulie este una dintre cele mai importante sărbători în Statele Unite pentru că este sărbătorită independența noastră și pentru că am devenit o națiune independentă cu adevărat„.

Acum noi avem două zile ale independenței, 1 Decembrie și 4 Iulie. Le sărbătorim pe amândouă„, spune Mary.

Preotul Stephen Holley slujește în română, dar și în engleză, pentru studenții străini din Iași.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite