A zecea ediție a Festivalului de Film Românesc din Madrid. Criticii de film, impresionați de forța vizuală a cinematografiei românești

18 septembrie 2020, 21:17

Filmele românești sunt cap de afiș la Madrid.

Proiecțiile vor avea loc la Cineteca, în cadrul centrului expozițional Matadero, patrimoniu arhitectural destinat artei contemporane.

În prima seară a rulat filmul „Parking”, regizat de Tudor Giurgiu. Filmările au avut loc în Spania, lângă Cordoba, și au fost cea mai mare provocare artistică de până acum.

Jara Fernandez Meneses, critic de film: „Cred că cinematografia românească alocă multă atenție și resurse realității și în același timp este profund estetică, adică își construiește foarte bine planurile, acțiunea și din punct de vedere vizual este o adevărată forță„.

Până pe 25 septembrie vor fi prezentate 6 producții românești, unele în premiera absolută în Spania, printre care „La Gomera” de Corneliu Porumboiu, „Un om la locul lui” de Hadrian Manda, „Dragoste 1. Câine” și „Dragoste 2. America” în regia lui Florin Șerban și „Ivana cea groaznică a Ivanei Mladenović.

Organizarea celei de-a 10-a ediții a fost o adevărată provocare, din cauza măsurilor stricte de siguranță.

Spectatorii au purtat măști pe toată durata filmului, iar accesul a fost restricționat la 50% din capacitatea sălii.

După Madrid, Festivalul de Film Românesc va ajunge în alte 7 orașe din Spania: Valencia, Barcelona, Sevilla, Córdoba, Oviedo, Zaragoza și Tenerife.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite