A zecea zi de grevă generală în Franța. Sunt blocaje în toate sectoarele. MAE îi atenționează pe cetățenii români că sunt perturbări în transporturi
28 Martie 2023, 06:57 (actualizat 28 Martie 2023, 14:35)
(actualizat 28 Martie 2023, 14:35) | Știrile TVR

Franța este din nou în blocaj total, după ce sindicatele au făcut o nouă chemare la mobilizare împotriva controversatei reforme a pensiilor. Este a 10-a zi de greva națională și sunt așteptate proteste în mai toate marile orașe. Ministerul de Externe de la București îi informează pe cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța că sunt așteptate perturbări ale circulației feroviare naționale, locale și internaționale.

ACTUALIZARE Este a zecea zi de mobilizare socială, sindicatele nu vor să dea niciun pas înapoi. Marșurile și blocajele au început la Rennes, la Clermont-Ferrand, la Lyon și în alte localități, a transmis corespondenta TVR, Mihaela Antoche, pentru Telejurnalul de la ora 12.00. Sunt blocaje în toată Franța - în școli, licee, rafinării. Gunoierii, de asemenea, continuă greva.

 

 

Va fi afectat și transportul public urban ca urmare a grevei șoferilor și din cauza modificării traseelor unor linii de transport.

De asemenea, sindicatele aeroporturilor din Paris au anunțat că se vor alătura apelului la greve.

Sindicatele franceze nu vor să renunțe la proteste, chiar dacă legea de reformă a pensiilor a fost deja adoptată. Oamenii sunt nemulțumiți de legea care prevede creșterea treptată a vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani și majorarea perioadei de cotizare la 43 de ani.