Abatorul german Tönnies, unde sunt angajați sute de români, a devenit cel mai mare focar activ de coronavirus de pe teritoriul UE

21 iunie 2020, 22:07

Abia acum, după percheziții și deschiderea anchetei, se vorbește deschis despre cât de gravă e situația de la abatorul Tönnies.

Ritmul infectărilor e incredibil: peste 100 de cazuri depistate zilnic, în ultima perioadă.

Thomas Kuhlbusch, coordonatorul celulei de criză: „Compania Tönnies poartă o mare responsabilitate, din cauza condiţiilor de lucru. Încrederea noastră în Tönnies este zero. Trebuie să spun asta clar„.

Dezastrul depășește porțile fabricii.

În întreaga localitate au ajuns să fie plasați în carantină 7.000 de oameni. Printre ei, peste 600 de români angajați la Tönnies, infectați cu COVID-19.

Mulți dintre românii aflați în carantină acolo nu vorbesc germana și pentru comunicarea cu ei autoritățile au angajat 10 translatori.

Sunt și alte probleme: 17 dintre români au fugit de la locul de izolare. Martori citați de presa locală spun că i-au văzut urcându-se în mașini înmatriculate în România. Consulatul nostru de la Bonn a fost informat de această situație.

Prioritatea autorităților locale este acum evitarea răspândirii COVID-19 în întreaga regiune și aflarea cât mai grabnică a rezultatelor anchetei care să dezvăluie cum a fost posibil să se ajungă în această situație.

Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord-Westfalia: „Trebuie să existe consecinţe când apare un număr atât de mare de cazuri într-un focar. Vom reacţiona cu fermitate maximă„.

Patronul uriașului abator care a provocat atâtea probleme, Clemens Tönnies, plasat și el în carantină, are 64 de ani și este unul dintre miliardarii Europei. Pe numele lui au fost depuse 5 plângeri penale, legate de încălcarea drepturilor fundamentale ale angajaților și nerespectarea legislației de prevenire a răspândirii bolilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite