Abia majori, deja antreprenori. Studiile arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să-și deschidă o afacere
09 August 2019, 20:00 (actualizat 09 August 2019, 20:04)
(actualizat 09 August 2019, 20:04) | Știrile TVR

Curajoși și foarte hotărâți, tot mai mulți tineri de până în 25 de ani se gândesc să-și deschidă propria afacere. Nu vor să mai fie la mâna corporațiilor, cu program fix și sarcini trasate, așa că încearcă să-și pună ideile în practică. Și, de cele mai multe ori, chiar au succes. Tendința este confirmată și de studii recente, care arată că tinerii din România sunt printre cei mai dispuși europeni să parieze pe drumul antreprenoriatului.

Andrei are 18 ani și deja face parte din categoria antreprenorilor. Alături de alți colegi de liceu, tânărul a dezvoltat o aplicație care îi ajută pe elevi să se pregătească pentru examene.

Alți tineri, deși nu au avut curajul să își deschidă propria afacere, se gândesc serios să facă acest pas.

Un studiu recent arată că 6 din 10 tineri români între 18 și 25 de ani se consideră mai pregătiți pentru antreprenoriat decât generațiile anterioare și își doresc să intre în lumea afacerilor. Unii pentru că vor mai multă independență, vor să stea departe de viața la program și sunt dispuși să își asume riscuri.

Specialiștii în resurse umane spun că schimbările care au loc pe piața muncii în ultima perioadă vor avea impact pe termen lung.

Studiul Ipsos Mori, privind spiritul antreprenorial al tinerilor, a fost făcut în Cehia, Ungaria, Mexic, România, Lituania și Spania.

Iar țara noastră s-a clasat pe primul loc în privința numărului de tineri care au de gând să își deschidă propria afacere.