Acțiune de amploare a Poliției Române și DIICOT. Peste 450 de percheziții îi vizează pe membrii grupărilor de criminalitate organizată
24 Noiembrie 2021, 07:31 (actualizat 24 Noiembrie 2021, 12:26)
(actualizat 24 Noiembrie 2021, 12:26) | Știrile TVR

Acţiune în forţă a ofiţerilor DIICOT împotriva grupărilor de crimă organizată. Peste 450 de percheziții au început în această dimineaţă, în mai multe judeţe şi în Capitală.

Sunt efectuate 457 de percheziții domiciliare la suspecți de trafic de persoane și minori, exploatarea persoanelor vulnerabile şi trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului.

Conform DIICOT, acţiunea face parte dintr-o serie de iniţiative similare, desfăşurate începând cu anul 2018.

În cadrul operaţiunii realizate la nivel naţional, procurorii DIICOT împreună cu poliţiştii vor pune în executare 457 de mandate de percheziţie domiciliară şi 367 de mandate de aducere.

"Acţiunea relevă preocuparea structurii specializate de a investiga în mod constant infracţiunile de trafic de persoane şi de minori, precum şi orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile, parte a eforturilor autorităţilor române de aplicare a legii, de a combate în mod eficient acest fenomen infracţional", precizează DIICOT într-un comunicat de presă.

Totodată, sunt vizate şi grupuri infracţionale implicate în săvârşirea altor fapte aflate în competenţa de investigare a DIICOT, care au activat pe teritoriul naţional sau cu componentă transfrontalieră.

Percheziţiile au scopul de a obţine probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum şi identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor. Sursa: Agerpres