Academia Americană de Film nu va anula nominalizarea la Oscar a Andreei Riseborough

Andrea Riseborough
Andrea Riseborough
1 februarie 2023, 13:22

Săptămâna trecută, Academia a lansat o „revizuire a procedurilor de campanie din jurul nominalizărilor din acest an” și, deși Riseborough și filmul nu au fost menționate ca fiind cauza revizuirii, campania populară susținută de celebrități care i-a adus actriței o nominalizare-surpriză a fost considerată a fi cel puțin parțial cauza examinării.

Într-o declarație acordată marți postului CNN, Bill Kramer, directorul general al Academiei, a confirmat că „preocupările” legate de campania de premiere a filmului „To Leslie”, care a dus la nominalizarea lui Riseborough, au determinat o investigație privind „tacticile de campanie” ale filmului.

În cele din urmă, se arată în declarație, „Academia a stabilit că activitatea în cauză nu se ridică la nivelul la care nominalizarea filmului ar trebui să fie anulată”.

„Cu toate acestea, am descoperit tactici de campanie pe rețelele de socializare care au provocat îngrijorare”, se arată în declarație. „Aceste tactici sunt abordate direct cu părțile responsabile.”

„To Leslie” urmărește povestea unei mame singure și alcoolice (Riseborough) care câștigă la loto, dar rămâne fără bani. A avut premiera la South by Southwest în martie și, deși interpretarea lui Riseborough a fost apreciată de critici, filmul a obținut doar 27.000 de dolari la box office în timpul lansării sale limitate.

Însă unele figuri importante de la Hollywood au fost de acord cu criticii, iar vedete precum Gwyneth Paltrow, Amy Adams, Kate Winslet și Jennifer Aniston au susținut-o vocal pe Riseborough pe rețelele de socializare (uneori într-un limbaj asemănător cu cel al criticilor) și prin alte mijloace – cum ar fi sesiuni de întrebări și răspunsuri și proiecții.

Declarația Academiei nu a specificat ce reguli ar fi putut sau nu să fie încălcate în cursul campaniei de promovare.

„Scopul regulamentului de campanie al Academiei este de a asigura un proces de premiere corect și etic – acestea sunt valori fundamentale ale Academiei”, a declarat Kramer în declarația sa. „Având în vedere această analiză, este evident că anumite componente ale regulamentului trebuie clarificate pentru a ajuta la crearea unui cadru mai bun pentru o campanie respectuoasă, incluzivă și imparțială.”

El a adăugat că „schimbările vor fi făcute după acest ciclu de premiere” și împărtășite cu membrii Academiei.

Marc Maron, partenerul lui Riseborough în „To Leslie”, s-a numărat printre cei care au denunțat recenzia Academiei, spunând răspicat că succesul filmului „amenință sistemul lor”, care este „complet cumpărat de interesele corporatiste sub forma studiourilor”.

Riseborough este însoțită la categoria de cea mai bună actriță de Michelle Williams („The Fablemans”), Michelle Yeoh („Everything Everywhere All at Once”), Ana de Armas („Blonde”) și Cate Blanchett („Tár”).

Perioada de votare pentru premiile Oscar se desfășoară între 2 și 7 martie. Premiile Oscar vor avea loc pe 12 martie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite