Accident grav în judeţul Olt, după ce un TIR şi două autoturisme s-au ciocnit. Cinci oameni au murit, între care doi copii

24 aprilie 2017, 15:40

În maşina lovită de TIR călătoarea o familie întreagă, doi părinţi şi doi copii, din Craiova. În zona Pădurii Săru de pe Drumul Naţional 65, deşi mergea regulamentar, un TIR intră pe contrasens şi îi loveşte în plin. Toți au murit în urma impactului.

În accident a mai fost implicat un autoturism. Şi şoferul acestuia a murit la scurt timp, la spitalul din Slatina.

Din primele cercetări, accidentul a fost cauzat de o explozie la una din anvelopele tirului implicat. Şoferul autocamionului nu ar fi putut controla TIR-ul de zeci de tone aşa că a ieşit de pe sensul de mers.

Mai multe echipaje de la ISU, Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Olt au fost în alertă.

A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală şi distrugere din culpă.

ACTUALIZARE 19:00 Încă o persoană rănită în accidentul din localitatea Bobiceşti a murit. Numărul morților a ajuns la cinci.

ACTUALIZARE 16.00. Cei doi copii transportaţi în stop cardio-respirator la spital au decedat. De asemenea, bărbatul asistat la locul accidentului a încetat din viaţă.

________________________________

În accidentul rutier au fost implicate două automobile și un TIR.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, Alexandra Dicu, traficul rutier pe DN65, în zona Pădurii Saru, se desfășoară pe un singur sens, dar urmează a fi blocat complet în vederea efectuării cercetărilor criminalistice.

În acest accident a murit patru persoane, între care doi copii, cu vârste de aproximativ 5-6 ani. Alți doi bărbați sunt de asemenea grav răniți. Pentru scoaterea victimelor din mașini au fost necesară intervenția echipajelor de descarcerare.

Accidentul s-a produs, se pare, din cauză că un pneu al TIR-ului a explodat, iar autotrenul a intrat pe contrasens.

„Intervin două echipaje SMURD, un echipaj cu autospecială pentru transport victime multiple, un echipaj de descarcerare, o autospecială de stingere cu accesorii pentru descarcerare și cinci echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Olt”, a mai spus reprezentatul ISU.

Persoanele rănite sunt transportate cu ambulanțele către Spitalul Județean de Urgență (SJU) Slatina.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite