Acord pentru inculparea Rusiei pentru crime de război. Laura Codruța Kovesi: Moscova deportează mii de copii ucraineni

5 martie 2023, 10:51

Procurorul-șef al Parchetului European Laura Codruța Kovesi a declarat că agresiunea Rusiei asupra Ucrainei readuce în memorie cele mai întunecate ore din istoria Europei. Oficialul european a făcut o paralelă între crimele regimului nazist și cele de acum comise din ordinul Kremlinului.

Laura Kovesi, procuror-șef al Parchetului European: Vom dovedi ororile agresiunii rusești. Sunt aici pentru a lua poziție, cu dumneavoastră, împotriva noii întrupări a răului radical. (…) În zilele următoare, colegii mei vor dovedi ororile agresiunii rusești. Se va discuta despre cum vor fi trași la răspundere toți cei care au comis aceste crime. Există un singur fapt pe care nu îl pot ignora: Federația Rusă deportează mii de copii ucraineni!

ACORD PENTRU INCULPAREA RUSIEI PENTRU CRIME DE RĂZBOI

Și președintele Comisiei Europene a salutat demersul tragerii la răspundere a Rusiei pentru crime de război. Un pas important în acest sens este înființarea unui centru pentru inculparea crimelor comise în timpul agresiunii.

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene: Se știe că forțele ruse au recurs la tortură, violență sexuală și execuții sumare. Nici măcar copiii nu au fost menajați. (…) Trebuie să facem tot posibilul pentru a-i aduce pe cei responsabili în fața justiției”.

CIVILII UCRAINENI REMEMOREAZĂ ORORILE COMISE DE RUȘI

Dovezi ale ororilor comise de trupele invadatoare rusești vin chiar de la civilii ucraineni din Herson, care au reușit să scape de ocupanți.

Am un copil și m-am temut mai mult pentru el decât pentru mine, pentru că era foarte neliniștit atunci când vedea ruși în uniforme. Nu se oprea din plâns, a mărturisit o ucraineancă.

OLENA ZELENSKA : FEMEI, BĂRBAȚI ȘI COPII, VICTIME ALE RUȘILOR

Și soția președintelui Ucrainei a denunțat ororile comise de ruși.

Olena Zelenska, soția președintelui Ucrainei : 171 de cazuri de violență sexuală împotriva ucrainenilor sunt, în prezent, investigate de către Biroul Procurorului General. Aceste cifre nu se limitează doar la femei, sunt victime și 39 de bărbați și 13 minori.

De asemenea și președinta Parlamentului European Roberta Metsola a spus că dorește să îi vadă pedepsiți pe cei care au comis crime când Ucraina va câștiga acest război.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite