Actrița Draga Olteanu Matei este internată în stare gravă în Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași

13 noiembrie 2020, 19:51

Actriţa Draga Olteanu Matei este conştientă şi comunică cu echipa medicală de la ATI din cadrul Clinicii de Gastroenterologie şi Hepatologie.

Coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu: „Doamna a ajuns transferată de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ din cauza unei hemoragii digestive superioare. A fost evaluată în urgenţă, s-a făcut transfuzie de sânge. E vorba despre o hemoragie importantă. Este internată în acest moment în ATI. Este conştientă, comunică cu echipa medicală. S-au început manevrele diagnostice şi terapeutice. Starea doamnei este stabilă după primele manevre terapeutice, în primul rând după transfuzia de sânge, reumplerea volemică şi toate celelalte tratamente care s-au făcut în urgenţă şi se continuă în ATI. Sperăm ca evoluţia să fie una favorabilă. Doamna are şi altă patologie. Are afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni endocrine, care trebuie evaluate şi tratate în continuare”.

Medicul a explicat că Draga Olteanu Matei a fost transferată de la Spitalul Piatra Neamţ întrucât această unitate este spital COVID, iar artista avea nevoie de efectuarea unei endoscopii, eventual endoscopie intervenţională.

Draga Olteanu Matei are 87 de ani.

Reprezentantă a generației de aur a teatrului românesc, Draga Olteanu Maitei a jucat pe scena Teatrului Național București, dar și în numeroase filme și a avut peste 100 de roluri în televiziune.

După pensionare s-a retras la Piatra Neamț, unde a înființat compania Teatrul Vostru.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite