Nicolae Ciucă, după mesajul de sprijin al cancelarului Scholz: ”E o confirmare importantă a partenerilor germani. Cetățenii români merită să se bucure de aderarea la Spațiul Schengen”

Nicolae Ciucă după mesajul de sprijin al cancelarului Scholz
Nicolae Ciucă după mesajul de sprijin al cancelarului Scholz
29 august 2022, 15:07

Mulţumesc pentru sprijinul oferit de către cancelarul german Olaf Scholz astfel încât România să adere la Spaţiul Schengen. E o confirmare importantă a partenerilor germani care atestă faptul că România este pregătită să intre în Schengen, spre beneficiul întregii Uniuni Europene”, a scris Nicolae Ciucă, luni, pe Twitter.

 

Într-o altă postare, pe pagina deFacebook a Guvernului, premerul transmite:

”Mulțumesc Germaniei pentru sprijinul constant acordat României de a adera la Spațiul Schengen, important obiectiv național încă de la momentul aderării țării noastre la UE.

România a gestionat cu responsabilitate granița externă a Uniunii, demonstrând constant că poate proteja cu succes teritoriul Uniunii și cetățenii săi, în linie cu standardele Schengen.

Cetățenii români merită să se bucure de aderarea la Spațiul Schengen și flexibilitatea suplimentară în termeni de liberă circulație a bunurilor și persoanelor. Exporturile românești ar putea cunoaște un impuls semnificativ, iar cozile la trecerea frontierei în Spațiul Schengen ar putea rămâne doar amintire.”

 

Statele Uniunii Europene, România, Croaţia şi Bulgaria „îndeplinesc toate cerinţele tehnice pentru a deveni membre cu drepturi depline” în Spaţiul Schengen, care nu necesită verificarea paşapoartelor pe teritoriului blocului comunicat, a declarat, luni, cancelarul german Olaf Scholz.

El a accentuat: ”Croaţia, România şi Bulgaria îndeplinesc toate cerinţele tehnice în ceea ce priveşte calitatea de membru cu drepturi depline. Voi face demersuri pentru a-i vedea membri cu drepturi depline.”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite