Administrația Penitenciarelor: Vizetele sau uşile camerelor pot rămâne deschise noaptea, având în vedere vremea caniculară

Deținuți confirmați cu coronavirus
Deținuți confirmați cu coronavirus
30 iunie 2020, 17:53

„Având în vedere recentele atenționări meteorologice, vizând o vreme călduroasă, izolat caniculară, și un disconfort termic accentuat, unitățile subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor au pus în aplicare prevederile art. 109, alin.2 din O.M.J. nr. 4800/2018 pentru aprobarea Regulamentului privind siguranţa locurilor de deţinere din subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, respectiv: În zilele caniculare, cu aprobarea directorului locului de deţinere şi în limita timpului stabilit de acesta, vizetele sau uşile camerelor se pot deschide, grilajele acestora fiind asigurate, inclusiv pe timpul nopţii atunci când situaţia o impune”, informează ANP.

Astfel, în spațiile destinate cazării deținuților, există posibilitatea, raportat la evoluția condițiilor climatice, de utilizare a unor surse de ventilație pentru menținerea unei temperaturi optime.

În prezent, nu sunt înregistrate sau raportate disfuncționalități, menționează sursa citată.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite