Administraţia SUA a selectat 5 companii care au şanse mari să producă un vaccin anticoronavirus

Un vaccin pentru coronavirus
Un vaccin pentru coronavirus
4 iunie 2020, 08:52

Administraţia Donald Trump speră să poată identifica în faza iniţială cele mai promiţătoare proiecte de fabricare a unui vaccin, să asigure capacităţile de producere rapidă în mari cantităţi şi de distribuire în toată ţara.

Potrivit NYT, companiile considerate ca având cele mai mari şanse de a produce un vaccin sunt Moderna (cu sediul în Massachusetts), proiectul Universităţii Oxford cu AstraZeneca, Johnson & Johnson, Merck şi Pfizer.

Anunţul referitor la această decizie va fi făcut de Preşedinţia SUA în următoarele săptămâni.

„Sperăm că până la sfârşitul anului 2021 vom avea câteva sute de milioane de doze”, a declarat dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, la un seminar medical desfăşurat marţi.

„În pofida unor rezultate preliminare promiţătoare şi a interesului puternic al Administraţiei de la Washington de stimulare a unui parteneriat între agenţii guvernamentale şi companii de profil, rămân obstacole substanţiale, iar mulţi oameni de ştiinţă consideră obiectivul preşedintelui Donald Trump de a avea un vaccin disponibil la scară largă la începutul anului viitor ca fiind optimist sau chiar nerealist”, notează cotidianul The New York Times.

Dezvoltarea unui vaccin este un proces dificil şi care necesită timp. Recordul este de 4 ani, iar un deceniu nu este o perioadă neobişnuită, reamintesc jurnaliștii americani.

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite