Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Cristian Roşu, a demisionat, pe fondul tensiunilor din Valea Jiului

Cristian Roșu
Cristian Roșu
19 februarie 2021, 16:34

Potrivit publicației locale Ziarul Hunedoreanului, în cadrul discuţiilor purtate vineri, cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, Cristian Roșu a obținut promisiunea că minerii își vor primi salariile.

„Am avut o primă întâlnire cu Ministrul Energiei, care ne-a dat asigurări că Ordonanța de Guvern a fost aprobată și banii prevăzuți vor ajunge până în 26.02.2021 pe cardurile angajaților. De asemenea, încercăm să avem o întâlnire la Guvern cu Primul Ministru pentru a-i prezenta problemele din Valea Jiului și a găsi o rezolvare acestora”, se arată în comunicatul transmis de către delegația care s-a întâlnit cu ministrul Energiei, potrivit Cronica Văii Jiului.

Peste 200 de mineri de la exploatările de cărbune Lupeni, Vulcan şi Livezeni au protestat vineri dimineaţa în faţa sediului administrativ al Minei Lupeni, nemulţumiţi că plata drepturilor băneşti pe luna ianuarie este întârziată, ei solicitând intervenţia ministrului Energiei, Victor Popescu, în deblocarea situaţiei de criză.

Cristian Roşu şi mai mulţi lideri sindicali se află vineri la Bucureşti pentru a se întâlni cu ministrul Energiei, în încercarea de a găsi soluţii pentru plata salariilor.

Salariile minerilor din Valea Jiului ar fi trebuit achitate în data de 15 a lunii, însă conducerea CEH a anunţat că acestea vor fi plătite până în data de 26 februarie. Minerii nu au fost de acord cu întârzierea şi au declanşat o serie de proteste, culminând cu autoblocarea a aproximativ 100 dintre ei la Mina Lupeni, în urmă cu peste 48 de ore.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite