Admitere la UMF: Mii de tineri din toată țara vor să devină medici. Examenele, susținute în condiții speciale, de distanțare fizică

27 iulie 2020, 08:13

Specializarea radiologie și imagistică a înregistrat cea mai mare concurență la admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. Reprezentanții UMF Cluj-Napoca au declarat că pentru cele 660 de locuri la buget şi 290 de locuri cu taxă concurează un număr de 1823 de candidați, cu 150 de candidaţi mai mult decât cei înscrişi la concursul de anul trecut.

Anul acesta, cele mai căutate specializări au fost radiologie şi imagistică cu 5,4 concurenţi /loc (103 candidați pe 19 de locuri), asistenţă medicală generală cu 4,5/loc, urmată de medicină şi balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare cu câte 3 candidaţi pentru un loc, în timp ce pentru nutriţie şi dietetică s-au înscris aproape 4 candidaţi pe un loc.

Printre spațiile din afara UMF unde se va desfășura examenul de admitere și unde se va asigura o distanță de 2 metri între candidați se numără cele de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității “Babeș-Bolyai”, de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, de la Sala Sporturilor “Horia Demian” și Sala Polivalentă BT Arena, precum și sălile de conferințe de la Grand Hotel Italia și Hotel Napoca.

București: Examen susținut la Romexpo

UMF „Carol Davila” a închiriat 34.000 de metri pătraţi la Romexpo pentru examenul de admitere. Anul acesta s-au înscris peste 3.000 de candidaţi, cu 300 mai mulţi faţă de anul trecut.

Romexpo a devenit locul perfect pentru admiterea la Universitatea de Medicină de anul acesta. Universitatea „Carol Davila” a închiriat aici un spaţiu uriaş pentru cei peste 3.000 de candidaţi. Ei avut parte de câteva reguli în plus pentru susţinerea examenului: au trecut printr-un triaj epidemiologic, li s-a măsurat temperatura şi au purtat mască.

Niciun candidat nu a avut temperatura mai mare de 37,3.  Chiar şi candidaţii cu temperatură ar fi putut să dea examenul, dar în alte săli, cu intrări separate.

Iași: Candidații, împărțiți în 92 de amfiteatre

Peste 2.300 de tineri au susținut, duminică, examenul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași. Pentru a se respecta distanțarea fizică, concursul s-a desfășurat în acest an în 92 de amfiteatre.

La Universitatea de Medicină din Iaşi, 2.337 de tineri au trecut prin experienţa unui examen în timp de pandemie. Pentru a respecta toate regulile, desfăşurarea de forţe a fost uriaşă. Tinerii au dar examenul în 92 de amfiteatre din 4 universităţi: Universitatea A.I Cuza, Universitatea Tehnică, Universitatea de Ştiinţe Agricole și cea de Medicină.

Într-unul dintre amfiteatre, care dispune de 120 de locuri, au intrat doar 44 de candidaţi. În acest fel s-a respectat distanţarea fizică.

„În acest an avem cea mai mare concurenţă la Medicină generală, 4,22 pe loc. Din câte ştiu e cea mai mare concurenţă din întreaga ţară”, a declarat Viorel Scripcariu, rector UMF Iaşi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite