Adrian Stancu, pilotul MIG-ului prăbușit, a fost operat. Intervenția a decurs bine, pacientul are reflexe și își simte picioarele

13 iunie 2017, 09:41

19.10 La aproximativ o oră de la intervenția chirurgicală, pilotul și-a putut mișca picioarele, a transmis reporterul Andreea Anghel, de la Spitalul Militar Central.

General dr. Florentina Ioniță Radu, comandantul Spitalului Militar Central București: „Faptul că el nu putea să meargă se întâmpla datorită faptului că un hematom, deci un cheag de sânge, și niște fragmente osoase, apăsau pe coloană. Au fost îndepărtate. Ca urmare, coloana lui este integră. S-au montat 8 șuruburi de titan, a fost fixată o zonă mai mare a coloanei decât era stabilit inițial”.

Col. dr. Marian Mitrică, șeful Secției de Neurochirurgie, Spitalul Militar Central: „Am avut control permanent asupra motricității pacientului, testele au fost pozitive, a fost prezent totdeauna, dar evident că statusul lui după trezire contează cel mai mult. Există la nivelul Centrului Medical Aeronautic o comisie care va stabili atitudinea pentru zbor. Noi sperăm ca în cel mult 2,5-3 luni să fie integru, să fie prezent. Să vedem ce se întâmplă cu contuzia pulmonară, care rămâne problema nr. 1 pentru pacientul respectiv”.

17.50 Pacientul a fost trezit, are reflexe și sensibilitate la picioare, a transmis reporterul Andreea Anghel, de la Spitalul Militar Central.

17.11 Operația s-a terminat. „Tehnic, operația a decurs extraordinar de bine”, spun chirurgii de la Spitalul Militar. „Statusul neurologic va fi determinat in jur de 7-30– 8 după masă”.

„Permanent am avut control asupra motricității pacientului, testele au fost pozitive, dar evident ca statusul lui după trezire contează cel mai mult”.

„Contuziile pulmonare înseamnă afectare pulmonară serioasă. Are insuficiență respiratorie acută. Este intubat și ventilat mecanic. El va fi trezit peste 2 ore pentru reevaluare chirurgicală, rămânând să vedem și parametrii respiratori”.

Medicii încearcă să facă tot ce le stă în putință pentru a-l salva pe pilot. Ei spuneau, luni, că este o operație destul de complicată, pentru că în urma catapultării și a presiunii, mai multe vertebre au fost tasate și din cauza aceasta pilotul nu-și mai putea simți picioarele.

După operație vor urma săptămâni întregi de recuperare.

Pilotul MIG- ului prăbușit, luni, în județul Constanța nu își poate mișca picioarele, iar riscul de paralizie este foarte mare.

Pilotul avionului de vânătoare MiG 21 LaceR, care s-a catapultat luni dimineață în apropiere de aeroportul Mihail Kogălniceanu după ce a raportat turnului de control o defecțiune majoră la motor, în timpul executării manevrelor de aterizare, a fost adus luni la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” din București.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Constanța, dr. Claudia Tatarici, a anunțat luni după-amiază că medicii Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța au hotărât că pilotul va fi transferat la un spital din București, cu un avion.

Aeronava, care se afla în dotarea Bazei 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță”, din Fetești, decolase în jurul orei 10,00 de la Baza Aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru a executa o misiune de antrenament în cadrul exercițiului „Thracian Eagle 2017”, ce se desfășoară în colaborare cu forțele aeriene bulgare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite