Aeronava NATO cu 45 de tone de echipament medical de la Seul a ajuns pe aeroportul Otopeni

26 martie 2020, 08:52

Transportul a fost asigurat cu o aeronavă C-17 Globemaster III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Unității Multinaționale de Transport Strategic.

„Unul dintre comandanții echipajelor care operează aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Crăciun, pilot din Forțele Aeriene Române, detașat în cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic”, potrivit Ministerului Apărării Naționale.

Ministerul Apărării Naționale a cerut Capabilității de Transport Aerian Strategic a NATO, care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, desfășurarea unei misiuni aeriene de urgență, pentru transportul a aproximativ 45 de tone de echipament medical de la Seul la București.

Echipamentele, 100.000 de combinezoane de protecție, au fost cumpărate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor epidemiei de COVID-19 în România.

România a semnat în anul 2008, ca membru fondator, Memorandumul de Înțelegere pentru constituirea Capabilității de Transport Aerian Strategic, alături alte nouă țări NATO – Bulgaria, Estonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovenia, SUA ș

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă