INS: Afacerile din comerț au crescut cu 0,5% în primele șase luni

Afacerile din comerț au crescut
Afacerile din comerț au crescut
5 august 2020, 09:47

Majorarea pe serie brută a avut loc datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+7,6%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+0,3%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 10,8%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie -30 iunie 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, a înregistrat o creştere cu 0,3% datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,7%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+0,5%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 9,9%.

Potrivit INS, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna iunie 2020, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 9,1% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+17,6%) şi la vânzările de produse nealimentare (+14,6%). Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 0,5%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2020, comparativ cu luna precedentă a crescut pe ansamblu cu 6,3% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+16,4%), vânzările de produse nealimentare (+8,1%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,8%).

De asemenea, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna iunie 2020, comparativ cu luna iunie 2019 a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 2,9% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+8,8%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,6%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 8,8%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2020, comparativ cu luna iunie 2019 a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 0,9% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+6,4%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,9%).

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 10,3%.

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite