Afganii din diaspora se tem pentru familiile rămase acasă. Abdul Alizada: Deja au început să caute prin case. Întreabă dacă cineva are arme. Dacă nu au, atunci cer bani

18 august 2021, 11:36

Dizidentul afghan a fugit în Australia în 1999 unde a cerut azil politic. Abdul Alizada are fraţi şi surori la Kabul care au familii. A încercat să-i contacteze ca să vadă cum sunt, ce simt după ce talibanii au preluat puterea. Se teme pentru viaţa lor. A aflat că pentru mulţi intrarea talibanilor în Kabul a fost un şoc, că oricând rudele sale vor avea de suferit din cauza sa sau că ar putea fi jefuiţi. Alizada spune că Afghanistanul este devastat.

Alizada spune că pe reţelele de socializare circulă informaţia că preşedintele Ashraf Ghani a încheiat un acord cu talibanii, ceea ce ar explica refuzul armatei de a lupta şi colapsul regimului.

Referitor la tentativa islamiştilor de a câştiga recunoaştere internaţională, dizidentul spune că talibanii nu au promis niciodată că femeile vor fi libere ci doar că vor avea anumite drepturi de a lucra şi de a-şi urma cariera, dar potrivit legii lor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite