Crește disperarea afganilor din spatele zidului libertății. La Kabul totul este închis, prețurile la făină, orez și ulei au crescut cu 20 la sută și domnește incertitudinea

24 august 2021, 09:48

Au fost implicați și militari germani și americani.

Ne concentrăm ca evacuările de pe aeroportul din Kabul să se încheie până pe 31 august, au declarat oficiali de la Pentagon. Au fost suplimentate forțele americane în teren și zeci de avioane comerciale se vor alătura celor militare pentru a susține evacuările în masă.

Talibanii au anunțat că nu vor prelungi termenul pentru plecarea occidentalilor. Între timp, viața la Kabul este foarte grea, iar instituțiile au rămas închise.

Militari americani desfășoară incursiuni în afara aeroportului pentru a aduce grupuri de americani și colaboratori afgani ai misiunii pe aeroportul din Kabul. Disperarea afganilor care vor să părăsească țara este direct proporțională cu programul strâns al retragerii. SUA au anunțat extinderea unor așa numite zone sigure pentru a permite trecerea persoanelor care vor să părăsească țara.

La fața locului sunt 5800 de militari americani. Oficiali de la Pentagon au declarat că discuta și de câteva ori pe zi cu lideri talibani pentru a asigura securitatea evacuărilor.

La granița cu Pakistanul s-au refugiat mii de afgani. La o săptămână de la preluarea puterii de către talibanii, la Kabul totul este închis, prețurile la făină, orez și ulei au crescut cu 20 la sută și domnește incertitudinea.

Pentagonul a anunțat că 16.000 de persoane au fost evacuate de pe aeroportul din Kabul în ultimele 24 de ore. Au fost 37.000 de evacuări de la preluarea puterii de către talibani. Casa Alba este la cel mai ridicat nivel de vigilență în privință unor eventuale atacuri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite