Afganistan: Gruparea Stat Islamic a revendicat atacul asupra hotelului din Kabul

Kabul
Kabul
13 decembrie 2022, 07:26

Bărbaţi înarmaţi au deschis focul luni în interiorul hotelului Longan, situat în una din principalele zone comerciale ale capitalei afgane, iar cel puţin trei dintre aceştia au fost ucişi de forţele de securitate.

Spitalul de Urgenţă din Kabul, condus de o organizaţie non-profit italiană, a raportat 21 de victime, dintre care 18 răniţi şi trei morţi. Un purtător de cuvânt al poliţiei din Kabul a confirmat că „trei atacatori au fost ucişi la faţa locului şi că un suspect a fost arestat”. Doar doi clienţi străini au fost răniţi.

China, care împarte o frontieră de 76 de kilometri cu Afganistanul, şi-a menţinut prezenţa diplomatică, deşi nu a recunoscut în mod oficial guvernul taliban.

Beijingul se teme că Afganistanul ar putea deveni o bază pentru minoritatea uigură din regiunea chineză frontalieră Xinjiang. Talibanii au promis că nu vor permite acest lucru, în timp ce China le oferă susţinere economică şi investiţii pentru reconstrucţia ţării.

Regimul taliban afirmă că a îmbunătăţit securitatea după revenirea la putere în august 2021, însă în ultimele luni au fost comise numeroase atentate, revendicate în general de ramura locală a grupării jihadiste Stat Islamic (SI-K).

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite