Afumat natural sau sintetic? De pe eticheta produselor din carne nu aflăm acest lucru

5 iunie 2018, 18:58

Cercetătorii în resurse alimenatare admit că ambele metode de afumare, tradițională ori sintetică, ar fi la fel de „sănătoase”.

Însă Autoritatea pentru Protecția Consumatorului consideră ca fumul lichid e mai periculos pentru că se introduce și în masa produsului și poate afecta în timp sănătatea.

Consumatorii nu știu însă cine are dreptate.

Consumatorul este indus în eroare din cauza termenului „afumat” în denumirea produsului. Afumarea înseamnă că produsul alimentar se supune acțiunii fumului pe o anumită durată de timp. Folosind aroma de fum sau fumul lichid, se încearcă reconstituirea acelei caracteristici, gust, aromă specifică fumului prin ingrediente de natură sintetică” – Costel Stanciu, președintele Asociației Pro Consumatori.

Cercetătorii spun că putem totuși să nu ne lăsăm înșelați de etichetă.

ANPC suștine că operatorii economici care nu respectă legea sunt amendați și uneori e oprit temporar de la vânzare produsul cu probleme.

Autoritatea susține că în ultimul an nu a constatat nicio deficiență.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite