Agențiile de turism sunt grav afectate de pandemie, care le-a înghețat veniturile în proporție de 85%
29 Octombrie 2020, 13:09
(actualizat 29 Octombrie 2020, 13:12)

Turismul din România și nu numai, e la pământ, spun patronii de agenții din domeniu. „Mai avem puțin și suntem nevoiți să ne atingem de puținii bani din profit, aflați în depozite. Este un an critic. A trebuit să ne descurcăm cu finanțe limitate pentru a ține în picioare afacerea de ani de zile a familiei”, adaugă patronii agențiilor de turism, care au la dispoziție oferte pentru sărbătorile de iarnă, dar depind foarte mult de măsurile care se iau de la o zi la alta.

Patronii de agenții de turism spun că pandemia le-a înghețat veniturile în proporție de 85%. Oamenii se tem să călătorească, dar și cei care încă mai caută vacanțe, evită să plece peste granițe din cauza costurilor ridicate și a celor suplimentare pentru testele de Covid.

Persoanele care și-au rezervat concediile încă din 2019 au rămas în mare parte fără bani. Asta pentru că au ales serviciile unor agenții de turism care nu au poliță de asigurare.

Prețurile la pachetele de sărbători au crescut puțin, în unele locații, față de anii trecuți, dar în general patronii de pensiuni și-au păstrat ofertele intacte, asta și din cauza pandemiei.

Unii din patronii de agenții de turism au pus lacătul pe afacere încă din luna aprilie. Turismul a fost cel mai grav afectat din cauza valului de îmbolnăviri.