Aglomeraţie pe drumul spre litoralul bulgăresc. Sunt deschise doar punctele de frontieră cu personal medical
01 Septembrie 2021, 19:09 (actualizat 01 Septembrie 2021, 22:19)
(actualizat 01 Septembrie 2021, 22:19) | Știrile TVR

Românii care au plecat, astăzi, în vacanță în Bulgaria au avut de așteptat la trecerea graniței. S-au format cozi kilometrice odată cu impunerea unor noi condiții de intrare în țară: trec frontiera doar persoane vaccinate, care au trecut prin boală sau s-au testat recent. Și sunt deschise doar punctele de frontieră unde există și personal medical bulgar.

În punctul de frontieră Vama Veche, timpul de așteptare e de zeci de minute. Li se verifică documentele, dar după ce trec în Bulgaria, șoferii sunt supuși încă unui control, impus de Direcția Sanitară Publică din țara vecină.

După prânz, coloana de mașini la ieșirea din țară se întindea pe mai bine de 5 kilometri.

Românii pot intra pe teritoriul Bulgariei doar dacă prezintă la vamă certificatul european sau un document similar, care să arate vaccinarea, testarea sau recuperarea după boală.

Însă în vămi, mulți turiști nu știau că regulile s-au schimbat.

Ca să evite aglomerația de la Vama Veche, unii turiști au încercat să iasă din țară pe la Negru Vodă, dar au făcut cale întoarsă.

Exceptați de la noile reguli sunt copiii cu vârste de până în 12 ani și cei care doar tranzitează Bulgaria. Verificări se fac și pe sensul de intrare în țară.

În afară de Vama Veche, turiștii mai pot folosi alte patru puncte la granița de sud: Turnu Măgurele, Bechet, Calafat și Giurgiu. Prin alte trei, Ostrov, Zimnicea și Negru Vodă, accesul este permis doar pentru cei care tranzitează Bulgaria.