Agricultor coreean pe pământ românesc. Lee Jong Su cultivă produse bio și le trimite peste tot în lume
A venit în România acum nouă ani și cultivă legume din țara natală în solul de la Cocorăştii Colţ din județul Prahova. Este povestea unui coreean care trimite peste tot în lume produsele sută la sută naturale. Iar banii obținuți sunt mult peste ce ar obține pe piața internă.
Lee Jong Su are 59 de ani și când a venit în România nici nu se gândea să se apuce de agricultură.
Boala la stomac i-a schimbat total viața. A decis că orice va cultiva în pământ românesc va fi 100% bio. Fără niciun tratament chimic.
Tot ce cultiva în pământul de la Cocorăștii Colț pleacă la export. Trufandalele ajung să coste de la 2 până la 4 euro bucata.
Și pentru că a reușit să învingă boala cumplită, caută în țara noastră și remedii naturiste.
În munți, fără niciun ban, găsește plante care în țara lui s-ar vinde pe bani grei.
Un alt soi deosebit cultivat de Lee Jong Su sunt ciupercile Shiitake, o delicatesă în bucătăriile de peste ocean.
O caserolă de 250 de grame ajunge să coste în România până la 100 de lei, iar peste hotare de trei sau chiar de patru ori mai mult.