Agricultor coreean pe pământ românesc. Lee Jong Su cultivă produse bio și le trimite peste tot în lume
Lee Jong Su are 59 de ani și când a venit în România nici nu se gândea să se apuce de agricultură.
Boala la stomac i-a schimbat total viața. A decis că orice va cultiva în pământ românesc va fi 100% bio. Fără niciun tratament chimic.
Tot ce cultiva în pământul de la Cocorăștii Colț pleacă la export. Trufandalele ajung să coste de la 2 până la 4 euro bucata.
Și pentru că a reușit să învingă boala cumplită, caută în țara noastră și remedii naturiste.
În munți, fără niciun ban, găsește plante care în țara lui s-ar vinde pe bani grei.
Un alt soi deosebit cultivat de Lee Jong Su sunt ciupercile Shiitake, o delicatesă în bucătăriile de peste ocean.
O caserolă de 250 de grame ajunge să coste în România până la 100 de lei, iar peste hotare de trei sau chiar de patru ori mai mult.