Ai laptop, ai parte de lecții online. Mai mulți IT-iști îi ajută pe elevii fără posibilități să studieze de acasă

26 mai 2020, 19:46

Alexandra Balaban este în clasa a IV-a la Liceul Teoretic Dante Alighieri din Capitală. Este printre cei mai buni elevi, iar pentru ea învățatul este… distractiv. Dar, de când școala s-a mutat online, distracția a devenit un chin. Avea la îndemână doar telefonul mobil al mamei și cu greu reușea să participe la lecții.Este unul dintre motivele pentru care își dorește să revină la școală.

În aceste luni de izolare, mama ei a înțeles mai mult ca oricând că învățământul gratuit nu e chiar gratuit. Pe lângă caiete și manuale, acum trebuia să îi cumpere și dispozitive cu o conexiune la internet.

Alexandra a avut însă noroc. Ea și alți copii au primit laptopuri de la angajații unei firme IT.

Ideea a prins viață în urmă cu câteva săptămâni, când tinerii IT-iști și-au dat seama că dispozitivele pe care ei nu le mai foloseau le puteau fi utile altora.

Campania inițiată pe Facebook a fost distribuită de sute de oameni.

Până acum, 25 de laptopuri au ajuns la copii din toată țara. Iar ținta este ca numărul lor să crească la 100 de laptopuri pe săptămână, reparate și donate.

Potrivit Ministerului Educației, numărul estimat de elevi din medii defavorizate pentru care este nevoie de dispozitive electronice cu conexiune la internet este de 250.000. Dar, un studiu recent arată că numărul lor ar fi de patru ori mai mare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite