Cernăuți – Ajun de Crăciun cu alarme antiaeriene și huruit de generatoare. Corespondență de la trimisul special al Știrilor TVR, Ramona Avramescu

6 ianuarie 2023, 21:07

„Cel mai mult m-a impresionat încăpățânarea acestor oameni să păstreze spiritul Crăciunului și să simtă sărbătoarea în ciuda faptului că de aproape un an de zile țara lor este în război”, a subliniat Ramona Avramescu pentru principalul Telejurnal.

Cernăuți e unul dintre orașele care nu au fost bombardate de la începutul războiului. Are însă probleme mari cu energia electrică. Sunt întreruperi repetate de curent și toată lumea e dependentă de generatoare, deci practic toată această atmosferă de Crăciun din centrul orașului este întreținută de aceste generatoare.

La amiază a fost chiar și o alarmă antiaeriană, apropo de cât de veridic a fost acel armistițiu anunțat de Vladimir Putin. E cumva șocant când vii din afara Ucrainei să vezi cât de liniștiți, cât de calmi au primit oamenii această alarmă, a subliniat Ramona Avramescu la TVR INFO.

Pur și simplu viața și-a continuat cursul și toată lumea și-a văzut liniștită de treabă, asta însemnând că în acest aproape un an care a trecut de la începutul războiului, oamenii pur și simplu s-au obișnuit să trăiască pe acest fundal sonor și s-au obișnuit să își ducă viața mai departe, prin urmare vor sărbători și Crăciunul în această seară în familie, cei care au încă familiile aproape, pentru că mulți au plecat în alte țări, sunt refugiați de război, sau alții sunt pe front.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite