Ajutor pentru România în lupta cu pandemia. Din Danemarca au ajuns ventilatoare și concentratoare de oxigen

16 octombrie 2021, 15:15

Cele 15 ventilatoare și cele 8 concentratoare donate de Danemarca pentru România vor fi distribuite de autorități în spitalele în care este cea mai mare nevoie de ele, a transmis, de la Ciolpani, de la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, Diana Dumitrașcu, jurnalist TVR.

Până acum, în România au sosit 250 de concentratoare de oxigen, care suplimentează numărul paturilor disponibile pentru bolnavii aflați în stare gravă.

La începutul săptămânii, din Italia au fost aduse cu un avion militar 5.200 de fiole de anticorpi monoclonali, un tratament care trebuie aplicat în primele 7 zile de la debutul bolii pentru a fi eficient.

În perioada următoare, vor mai sosi și alte ajutoare – atât echipamente medicale, cât și medicamente. Potrivit șefului DSU, Raed Arafat, Austria și Franța sunt disponibile să ne ajute cu medicamente pentru bolnavii din terapie intensivă.

De asemenea, vor mai sosi cantități de Remdesivir și Tocilizumab.

Și Organizația Mondială a Sănătății ne-ar putea ajuta cu 200 de concentratoare de oxigen.

E nevoie și de resursă umană, iar primii care au anunțat că ne vor susține sunt medicii din Republica Moldova. O echipă formată din 20 de persoane va ajuta la tratarea bolnavilor internați la Lețcani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite