Al șaselea caz pozitiv de coronavirus din România: O persoană de 71 de ani din Suceava

4 martie 2020, 14:52

„În această după amiază, s-a confirmat al șaselea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani, care s-a întors din Lombardia în data de 28 februarie și se afla în autoizolare. Conform primelor informații din teritoriu, în data de 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, secția de boli infecțioase cu febră și frison unde a rămas internat”, au transmis reprezentanții departamentului de comunicare strategică.

Sursa citată mai spune că „pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieșit pozitiv. În prezent, s-a declanșat anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților”.

_______________________________________________________________________

Tânărul din Timișoara locuiește în aceeași casă cu bărbatul diagnosticat marți și este nepotul acestuia.

Conform primelor informații din partea DSP Timiș, tânărul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

De asemenea, rezultatele de astăzi ale probelor luate de la bărbatul de 47 de ani sunt negative și urmează conform procedurii un nou test la distanță de 24 de ore față de ultimul realizat.

Întrebat, la Parlament, dacă s-a confirmat la Timişoara al cincilea caz de coronavirus, ministrul a răspuns: „Cel de ieri s-a negativat şi s-a pozitivat un contact”.

„Din informaţiile pe care le am este confirmarea faptului că ancheta epidemiologică este folositoare, faptul că sunt identificate aceste persoane care sunt puse rapid sub tratament”, a spus Costache.

Al patrulea caz de infecție cu coronavirus a fost confirmat în România, pe 3 martie. Este vorba despre un bărbat care a intrat în contact direct cu pacienta din Timișoara diagnosticată săptămâna trecută. El era izolat la domiciliu, dar a fost transportat la spital.

Primul depistat pe teritoriul țării noastre ca fiind pozitiv este considerat vindecat după ce două teste au ieșit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt. Bărbatul a fost externat în data de 3 martie.

În prezent, trei pacienți sunt internați la Timișoara, iar unul la Cluj-Napoca

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă