Al cincilea caz de infectare cu tulpină sud-africană a coronavirusului

22 aprilie 2021, 12:50

 

La începutul lui aprilie, mutația E484K era confirmată pentru prima dată în România după secvențierea unei probe la un pacient din Suceava infectat cu tulpina britanică. Astăzi, Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat că mutația a fost descoperită și la un ilfovean de 31 de ani infectat însă cu varianta sud-africana ă virusului. Bărbatul spune că nu a călătorit în străinătate și nici nu a intrat în contact cu o altă persoană bolnavă.
Puțin sub o mie de bolnavi cu variante ale virusului SARS-CoV-2 au fost raportați până acum în România. Două dintre cazuri au mutația care-i îngrijorează pe medici.
Cercetătorii din Israel au arătat că tulpina sud-africană a virusului ar putea anula într-o oarecare măsură protecția dată de vaccinul Pfizer. Totuși, depinde de noi să reducem numărul acestor mutații, spun specialiștii în sănătate publică.
Aproape 88 de mii de români s-au imunizat în ultimele 24 de ore. România se apropie de 3 milioane de persoane vaccinate anticovid, peste 1,7 milioane cu ambele doze.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă

Permafrost arctic

Viruși ”Zombie”, vechi de aproape 50.000 de ani, readuși la viață în Siberia