Al doilea test negativ de coronavirus pentru șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen
21 Octombrie 2020, 12:58
(actualizat 21 Octombrie 2020, 13:13)

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat miercuri că a primit rezultat negativ la un al doilea test PCR după ce a aflat joia trecută că a fost în contact cu o persoană testată pozitiv pentru coronavirus. Vestea că este contact a obligat-o să părăsească intempestiv Consiliul european de toamnă.

"Mă bucur să anunţ că ultimul meu rezultat la test este negativ. Mi-am făcut ieri (marţi - n.r.) testul", a scris Von der Leyen pe reţelele de socializare.

Joia trecută, un membru al secretariatului şefei CE a informat-o pe Von der Leyen că a fost testat pozitiv, ceea ce a făcut-o pe politiciana germană să intre preventiv în autoizolare şi să-şi facă un prim test, care a fost negativ.

Această autoizolare, din care Von der Leyen ar putea ieşi joi, conform normelor belgiene, este a doua la care se supune şefa executivului european după un contact suspect. Ea s-a autoizolat și la început de octombrie, tot în urma unei alarme similare.

La rândul său, comisarul european pentru Muncă, luxemburghezul Nicolas Schmit, a anunţat marţi seara că un membru al echipei sale a fost testat pozitiv prin PCR şi că, în pofida faptului că el însuşi s-a testat marţi şi că rezultatul a fost negativ, va intra în izolare din motive de precauţie.

Sursa: Agerpres