Al doilea val al pandemiei în Spania. Madrid, Aragon și Castilla au unitățile de terapie intensivă saturate. Noi orașe vor fi închise

16 octombrie 2020, 07:14

În Madrid 20 la sută din paturile de spital sunt ocupate cu cazuri de covid, iar la terapie intensivă procentul e dublu. Cadrele medicale sunt epuizate, iar pacienții cu boli cronice se plâng că nu mai ajung să fie văzuți de doctori.

La nivel național sunt raportate peste 10 mii de cazuri zilnic, dintre care aproape jumătate sunt din regiunea Madridului. Localnicii din zonele afectate de starea de urgență susțin că pandemia le afectează nu doar sănăntatea, ci și veniturile.

În total, 11 milioane de spanioli trăiesc în săracie.

Sute de polițiști au instituit filtre la ieșirile din Madrid și alte 8 orașe din regiune, iar cozile de mașini se întind pe kilometri.

Catalonia a impus măsuri dure în toată regiunea. A cerut companiilor să trimită angajații să lucreze de acasă, iar studenții vor face cursuri on-line.

Andalucia a izolat 39 de mii de persoane din 3 localități, Aragon și Asturias au retrocedat la restricțiile din faza a doua din perioada stării de urgență, iar Castilla y Leon a decis să inchidă din această noapte orașul Salamanca.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite