Al patrulea caz de îmbolnăvire cu coronavirus din Europa. Germania a raportat prima îmbolnăvire, în landul Bavaria

28 ianuarie 2020, 19:18

Pacientul din Germania este un bărbat de 33 de ani, angajat al unei companii auto. S-a îmbolnăvit de la o colegă din China care a ținut un training în Bavaria când încă nu prezenta simptome, lucru ce confirmă încă o dată transmiterea de la om la om a noului tip de coronavirus.

Pe lângă bărbatul din Bavaria, în Europa mai sunt confirmate 3 cazuri în Franța iar astăzi o persoană cu febră a fost izolată în Spania.

În total, în toată lumea, sunt cel puțin 53 de cazuri, cele mai multe, 14, în Thailanda. Organizația Mondială a Sănătății rămâne precaută.

În China, numărul îmbolnăvirilor s-a dublat și a fost raportat un deces în capitala Beijing – prima victimă înregistrată în afara provinciei Hubei unde a izbucnit epidemia.

În China, rămân în vigoare restricțiile dure de circulație, în câteva orașe purtarea de mască în locuri publice este obligatorie, reînceperea școlii după Anul Nou a fost amânată pe termen nelimitat iar compania națională feroviară a anulat sute de curse.

Orașul Hong Kong a anulat toate legăturile feroviare și maritime cu China iar numărul zborurilor a fost redus la jumătate.

Tot mai multe state iau măsuri preventive: Rusia și-a închis până pe 7 februarie granița cu China, în Coreea de Sud se dezinfectează toate locurile publice iar în Australia, unde miercuri se reia școala după vacanța de vară, elevii care au fost în China în ultimele săptămâni au fost sfătuiți să stea o perioadă acasă.

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite