Alegeri anticipate în Republica Moldova | Autoritatea Electorală Permanentă va organiza secții de votare pentru cetățenii moldoveni din România

Secție de votare
Secție de votare
27 mai 2021, 15:55

Vor fi puse la dispoziţia autorităţilor din Republica Moldova mai multe spaţii adecvate, în vederea exercitării, în condiţii optime, a drepturilor electorale de către alegătorii moldoveni din România.

Anunțul a fost făcut în urma unei reuniuni de lucru la care au participat președintele AEP și preşedintele Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova.

Temele principale de discuţie au vizat finanţarea corectă şi transparentă a partidelor şi a campaniilor electorale, asigurarea exercitării dreptului de vot de către cetăţenii din diaspora, asigurarea juridică a procesului electoral şi organizarea programelor de educaţie civică şi instruire electorală.

Cele două părţi şi-au reafirmat angajamentul de a se sprijini reciproc în demersurile de modernizare a sistemelor electorale şi de consolidare a proceselor democratice din ţările lor, mai arată AEP.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite