Alegerile americane se joacă pe fiecare stat în parte. Exerciții electorale pe ultima sută de metri

3 noiembrie 2020, 15:03

Donald Trump încheie campania în forță, cu 5-6 mitinguri pe zi în statele în care are nevoie de fiecare vot. Peste tot, prezența la mitingurile actualului președinte e masivă. Reușește să mobilizeze masele, dar rămâne de văzut dacă se vor mobiliza și la vot, pentru a-i asigura cele 270 de voturi în Colegiul Electorilor.

Donald Trump, președintele SUA: „Vrem acelaşi rezultat. Ieşim şi votăm şi vom câştiga. Vom câştiga încă 4 ani la Casa Albă„.

Republicanii își pun speranțele în faptul că, în mod tradițional, electoratul lor votează chiar în ziua alegerilor, nu anticipat, și că ușorul avantaj pe care l-ar avea Joe Biden va fi spulberat în ziua votului.

Joe Biden, în centrul unui scandal legat de afacerile controversate pe care fiul său, Hunter, le-a derulat cu chinezii în mai multe țări, inclusiv în România, și-a terminat campania cu tema lui favorită – numărul mare de americani răpuși de COVID, spune Biden – din cauza incompetenței lui Trump.

Joe Biden: „Dacă lucrurile continuă aşa cum le lasă el să continue, până ce îşi preia mandatul următorul preşedinte, vor mai muri 200.000 de oameni„.

Nu este clar dacă vom ști rezultatul alegerilor imediat. Dacă va fi o victorie clară Trump sau Biden, situația se simplifică. Însă dacă va fi un scor la limită, al doilea plasat va încerca în mod sigur să atace rezultatul.

În cazul în care câștigă Donald Trump, e posibil să aibă loc violențe de stradă. Extrema stângă, care în timpul verii a făcut prăpăd în multe orașe, s-ar putea mobiliza, încercând să răstoarne rezultatul prin forță. Ca să nu mai aibă loc jafuri și acte de vandalism, clădirile s-au transformat în adevărate fortărețe.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite