Alertă COVID-19: Crește în continuare numărul infectărilor și apar noi focare. Spitalele sunt în zona roșie

19 iunie 2020, 20:03

Explicația este simplă: numărul cazurilor active, deci persoane aflate în tratament în spital a ajuns la peste 5300. Iar linia roșie tot urcă. În același timp apar focare noi. Ultimul – la o fabrică de ciocolată din Capitală. Conform unui comunicat al Direcției de Sănătate Publică, din 51 de angajați ai unei fabrici de ciocolată din Capitală, 20 au fost depistați pozitiv cu virusul Sars COV-2. A început imediat o anchetă epidemiologică. Autoritățile sunt îngrijorate, deși premierul vede ceva mai relaxat întreaga situație.

Datele din ultimele zile, când Romania s-a întors că număr de cazuri în săptămânile de vârf ale pandemiei, au alarmat autoritățile. Mai ales că în multe spitale, locurile disponibile sunt deja în zona roșie.

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din România a ajuns 23400, după încă o creștere cu 320 de cazuri. Apar tot de mai des focare, inclusiv în marile aglomerări urbane. În Capitală, coronavirusul a lovit o importantă fabrică de ciocolată. Din 51 de angajați testați, 20 au fost depistataţi cu Covid-19. Specialiștii consideră că nerespectarea măsurilor de distanțare socială a dus a la un număr mare de infectați.

Premierul Ludovic Orban face însă apel la calm și consideră de înțeles creșterea alarmantă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

România a reușit să crească de la zi la zi numărul testelor efectuate. Și tocmai din acest motiv, susțin specialiștii, asistăm la o creștere a îmbolnăvirilor.

Infecția cu SARS COV-2 se transmite foarte repede, dar ne putem proteja dacă purtăm mască și ne spălam pe mâini.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite