Alertă din cauza drogurilor la 5 lei care se vând pe lângă școli. Agenţia Naţională Antidrog şi Ministerul de Interne încep o campanie de prevenire

23 septembrie 2022, 18:27

Vestea că trei eleve ale Școlii Centrale din București au ajuns la spital după ce ar fi consumat substanțe interzise i-a pus pe jar pe părinții copiilor care studiază acolo.

După acest incident, Ministerul Educaţiei anunță că va plăti montarea unor camere de supraveghere în curtea unității de învățământ. Însă nu este suficient.

Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educaţiei: Este foarte adevărat că multe dintre şcoli nu raportează astfel de evenimente şi din simplul motiv că este foarte greu pentru o şcoală să identifice acest fenomen. Nu se întâmplă de cele mai multe ori aceste fapte în perimetrul unităţii şcolare, ci în proximitatea acesteia.

Un obicei tot mai des întalnit după pandemie. O arată și datele Agenţiei Naţionale Antidrog.

Cms.-șef de poliţie Lavinius Sava, Agenţia Naţională Antidrog din Bucureşti: Cele mai recente rezultate indică faptul că, într-adevăr, ne confruntăm cu o creştere progresivă a prevalenţelor consumului de droguri. În topul acestora fiind din nou, după aproape 10-12 ani de la prima apariţie în România, a aşa-numitelor substanţe psihoactive sau etnobotanice. Au ajuns să fie comercializate la preţuri de stradă foarte mici, în aşa fel încât pentru 5 lei sau 10 lei, banii pe care părintele îi pune copilului în buzunar dimineaţa pentru gustarea de la prânz. Copilul îşi poate achiziţiona una sau două doze.

De luni, Agenţia Naţională Antidrog şi Ministerul de Interne încep o campanie de prevenire a consumului de droguri în şcolile din Capitală.

Poliţiştii vor patrula mai des şi vor verifica accesul în unităţile de învăţămant.

Se vor intensifica şi controalele la operatorii comerciali din apropierea şcolilor pentru a se asigura că nu vând țigări şi alcool elevilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite