O angajată a DSP București a fost confirmată cu SARS CoV-2. Nelu Tătaru: A avut cinci contacți direcți și 14 care s-au autodenunțat

23 iulie 2020, 13:24

Internat este și soțul angajatei DSP, care din informațiile obținute de jurnalistul TVR Diana Dumitrașcu, este angajat al spitalului Victor Babeș. Însă de precizat că nu este medic acolo.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, verifică joi, mai multe unităţi medicale din Bucureşti şi din judeţul Ilfov.

De asemenea, a mers şi la DSP Bucureşti.  Aici a fost făcută o anchetă epidemiologică. Amgajata infectată a intrat în contact cu mai mulți colegi. Situația este îngrijorătoare, dacă ne gândim că astăzi in Bucucrești au fost înregistrate 1101 cazuri noi.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, joi, că o doctoriță din cadrul DSP București a fost depistată pozitiv pentru COVID-19, iar contacții acesteia au fost izolați. Tătaru a anunțat că o echipă de la Minister va face verificări la DSP.

Nelu Tătaru, despre situația de la DSP București: O doctoriță, depistată pozitiv, contacții, izolați

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, joi, că doctorița a anunțat luni că a fost depistată cu COVID-19, „în contextul în care de vineri se simțea rău și a stat acasă până luni”.

„O doamnă doctor depistată pozitiv, care a avut cinci contacți direcți, toți sunt în izolare în acest moment, și sunt 14 care s-au autodenunțat ca și contacți direcți, urmând ca astăzi să fie testați fiecare dintre ei”, a spus Nelu Tătaru, potrivit Mediafax

Acesta a anunțat că o comisie va face verificări la DSP.

„Urmează ca în zilele următoare să ajungă aici și o echipă de la Ministerul Sănătății care să evalueze toată această anchetă și contextul în care s-a desfășurat ancheta”, a precizat ministrul.

El a anunțat că astfel de verificări vor fi făcute în toate DSP-urile din țară.

„Este necesară o evaluare la nivelul tuturor DSP-urilor, a tot ce înseamnă evaluarea pacienților care în cele două săptămâni de vid legislativ nu s-au regăsit internați sau nu s-au regăsit sub controlul unui medic, precum și anchetele epidemiologice în derulare”, a mai spus Nelu Tătaru.

În ceea ce privește cazurile apărute la un cămin de bătrâni din sectorul 1 din București, Nelu Tătaru a declarat că a cerut o restare și o reevaluare a situației.

„Am văzut, sunt testați în acest moment toți. Ieri au fost trei care au acuzat simptome, au fost la spital, doi s-au reîntors în acest moment. Toți sunt testați, eu am cerut restestare și o reevaluare”, a spus Tătaru.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite