Alexandru Ciocan, președintele Federației Române de Ciclism: Societatea te face să ai mai mulți utilizatori de bicicletă

Alexandru Ciocan
Alexandru Ciocan
25 septembrie 2022, 13:22

”Nu stăm bine, dar stăm mult mai bine decât înainte (la Ciclism, n.red.). Este un trend natural, societatea te face să ai mai mulţi utilizatori de bicicletă, automat este un exemplu pentru copii, aria de selecţie creşte, asta înseamnă că se nasc mai mulţi sportivi buni”, a declarat Alexandru Ciocan.

Deși în România nu se discută prea mult despre Ciclism, Alexandru Ciocan a menționat că sportivii noștri ocupă locuri importante în clasamentele mondiale.

”În acest moment noi avem câteva vârfuri, Vlad Dascălu este printre primii din lume la nivel mondial, la fel şi Ede Molnar de la Dinamo Bikexpert, locul III la Europenele de Cross Country – Eliminator, Daniel Crista este constant pe podiumul competiţiilor de velodrom, asta într-o ţară care nu are velodrom (România, n.red.), iar la şosea avem un sportiv la Campionatele Mondiale din Australia. El este locul 12 mondial”, a explicat Ciocan.

Cât despre susținerea Comitetului Olimpic Sportiv Român, președintele Federației Române de Ciclism este încrezător în cei care au ales să facă performanță în acest domeniu și se bucură de faptul că printre sportivii cu rezultate bune se află și numele unui ciclist.

”COSR susţine in acest ciclu olimpic 3 sportivi: David Popovici, Cătălin Chiriță de la Kaiac canoe și un ciclist, Vlad Dascălu. Ei au fost consideraţi după Jocurile Olimpice de anul trecut, de la Tokyo, cei cu cele mai mari şanse din toată România să aducă o medalie, poate chiar de aur, la Paris. Noi ne simţim super mândri că îl avem pe Vlad şi cred că alături de voi, de TVR, putem să ieșim şi noi puţin la lumină”, a mai explicat președintele FRC.


Articol semnat de Ionuț Gheorghe

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite