Alexandru Stănescu, susţinut de PSD pentru funcția de vicepreședinte al ANRE. USR contestă această propunere

13 decembrie 2021, 17:38

USR invocă lipsa de experiență în domeniul energiei a viitorului vicepreședinte al ANRE. Alexandru Stănescu este, potrivit CV-ului, inginer absolvent al Facultății de Mecanică Agricolă și specializat în probleme de agricultură.

Cristina Prună, deputat USR: E o bătaie de joc la adresa românilor, dacă ne uităm la CV-ul domnului Stănescu, nu îl recomandă nimic pentru această funcție, vorbim de ANRE, care practic gestionează o piață de miliarde de euro. PSD își mută oamenii dintr-o parte în alta. Am văzut că și domnul Marian Neacșu e la SGG.

Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, a fost parlamentar în două legislaturi, între 2012 și 2020. Și a condus comsia de agricultură. Iar acum urmează să intre în conducerea ANRE. Marcel Ciolacu și-a explicat alegerea.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD: Avem dreptul să facem această propunere și aceasta este propunerae noastră. Este un fost paralmentar, a fost președinte de comisie.

Reporter: A contat că este fratele lui Paul Stănescu?

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD: Nu. A contat foarte mult că este unul dintre foștii parlamentari care nu a mai avut loc pe listele de parlamentari.

Marcel Ciolacu susține că, potrivit legii, vicepreședintele ANRE trebuie să aibă experiență parlamentară. Iar potrivit cutumei, a adăugat șeful PSD, foștii parlamentari care au fost și președinți de comisii au prioritate.

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei este o instituție sub control parlamentar, cu venituri proprii, condusă de un președinte și doi vicepreședinți.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite