Alina Albu a susținut un nou interviu pentru șefia DIICOT. ” Este aproape imposibil să combaţi crima organizată într-un judeţ cu doar doi procurori”

4 aprilie 2023, 11:06

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, nu a renunţat însă la nominalizare şi a decis ca Alina Albu să susţină un nou interviu înainte de a decide dacă trimite nominalizarea către preşedintele Klaus Iohannis.

Alina Albu a afirmat, marţi, că „este aproape imposibil să combaţi crima organizată într-un judeţ cu doar doi procurori”, în contextul în care instituţia se confruntă cu lipsă de personal în cadrul birourilor teritoriale

„Din punctul de vedere al organizării teritoriale, legea prevede pentru DIICOT 14 servicii teritoriale organizate la nivel de Curte de Apel, adică în oraşele în care funcţionează curte de apel, iar în privinţa birourilor teritoriale aferente parchetelor de tribunale, respectiv tribunalul ca primă instanţă. Avem un număr de 26 astfel de birouri. Patru dintre ele sunt rămase fără un serviciu teritorial responsabil, pentru că fiecare dintre aceste birouri funcţionează în subordinea unui serviciu teritorial. Din aceste 26, patru nu mai au serviciu teritorial şi funcţionează direct în subordinea procurorilor şef secţie şi a procurorului şef pe arealul de competenţă. Aceste patru birouri au suferit de personal grav în ultimii ani. Funcţionează cu două posturi de procurori, din care ocupat a fost doar unul sau de multe ori singurul procuror a mai redus concediile sau nu mai plecat deloc în concediu, pentru că nu a putut să închidă nici măcar uşa”, a declarat Albu, în faţa comisiei constituite la nivelul Ministerului Justiţiei.

Potrivit acesteia, cu şapte oameni „ar trebui să te baţi” cu grupări de criminalitate organizată care sunt constituite din zeci de membri.

Între timp, procurorii nominalizaţi de Predoiu pentru conducerea Parchetului General şi DNA, Alex Florenţa şi Marius Voineag şi-au preluat de luni mandatele, după ce preşedintele ţării a semnat decretele de numire în funcţie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Șapte persoane reținute pentru trafic de droguri, în Gorj

Marius Ionuț Voineag, Procuror-șef Direcția Națională Anticorupție. Sursa foto: DNA

Emanuel Ungureanu (USR) a sesizat ANI cu privire la averea șefului DNA