Alte opt cazuri de crime de război, pe rolul instanțelor de judecată din Ucraina

Groapă comună în Bucha Ucraina
Groapă comună în Bucha Ucraina
8 iunie 2022, 13:45

”Vorbim despre oameni care nu au venit doar în calitate de combatanți militari, ci au venit și să violeze, să omoare civili, să jefuiască, să umilească și așa mai departe”, a spus Venediktova a declarat la televizor.

În mai, sergentul Vadim Shishimarin, în vârstă de 21 de ani, a fost găsit vinovat de uciderea lui Oleksandr Shelipov, în vârstă de 62 de ani, în regiunea Sumi. A fost primul verdict dat într-un proces legat de crimele de război comise de armata rusă în timpul invaziei Ucrainei.

Până acum, Ucraina a deschis peste 16.000 de anchete cu privire la posibile crime de război comise de armata rusă de la începutul conflictului, a adăugat Venediktova.

Procurorul general de la Kiev a declarat anterior că lista suspecților include „militari de top, politicieni și agenți de propagandă ai Rusiei” și că „se adaugă 200 până la 300 de noi cazuri de crime de război în fiecare zi”.

Multe dintre presupusele crime de război au fost identificate în regiunea Donbas de est și includ și posibilul transfer forțat de adulți și copii în Rusia, precum și torturarea și uciderea civililor.

Rusia a negat implicarea în crime de război pe parcursul a ceea ce numește a fi o „operație militară specială” în Ucraina.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite