Amenzi pentru protestatarii fără mască de la Iași. Oamenii, nemultumiţi că anul acesta pelerinajul de Sf. Parascheva este accesibil doar celor cu buletin de Iaşi
13 Octombrie 2020, 07:16
(actualizat 13 Octombrie 2020, 08:30)

Se dau amenzi la Iaşi, după protestele din ultimele zile. Cei care s-au adunat în faţa Mitropoliei, fără să respecte măsurile de protecţie şi distanţare socială, vor fi sancţionaţi, spun autorităţile.

Potrivit jandarmilor, persoanele care au protestat în fața Mitropoliei, în ultimele 3 seri, vor fi amendate, cu sume cuprinse între 500 și 2500 de lei, pentru că nu purtau măşti de protecţie și nu respectau distanța socială.

Este vorba de cel puţin 100 de oameni nemultumiţi că anul acesta pelerinajul este accesibil doar celor cu buletin de Iaşi.

Credincioşii au umplut curtea Mitropoliei și au aşteptat să se închine la racla cu moaştele Sfintei. Cu toate acestea numărul celor veniţi este mult mai mic decât în alţi ani când la Iaşi ajungeau pelerini din toată ţara. Unii ieşeni care au apucat să se închine în acest an nu sunt de acord cu limitarea acceslui la racla.

Sunt însă şi personae care au taxat atitudinea celor care n-au purtat măşti de protecţie la proteste.
Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei toţi cei care nu au respectat normele de protecţie sanitară vor fi amendaţi.
Jandarmii apreciază că la racla cu moaștele Sf. Cuvioase Parascheva s-au închinat aproape 7000 de credincioși.