Americanii vor da verdictul privind viabilitatea vaccinului anti-COVID la final de noiembrie sau la începutul lui decembrie
25 Octombrie 2020, 20:18

Statele Unite ar putea avea vaccinul anti-COVID la sfârșitul lunii viitoare dacă testele arată că e sigur și eficace. În prezent sunt în teste, la nivel mondial, 198 de vaccinuri, dar specialiștii atrag atenția că graba de a obține serul de imunizare poate duce la un vaccin de calitate inferioară.

Americanii vor da verdictul privind vaccinul anti-COVID la final de noiembrie sau la începutul lui decembrie, însă, chiar dacă se obține vaccinul, imunizarea pe scara largă în Statele Unite nu va fi posibilă înainte de sfârșitul lui 2021.

Experții spun că, în paralel cu eforturile pentru vaccin, trebuie accelerate și cercetările privind tratamentul, pentru că, până în acest moment, nu există o schemă de tratament 100% sigură.

Deși presiunea este imensă, punerea la punct a unui vaccin în grabă poate duce la apariția unui produs de calitate inferioară, atrag atenția specialiștii.